معرفی مرکز

دانشگاه فنی و مهندسی بویین زهرا

الگوی یک دانشگاه تخصصی پویا، پایدار و سبز با عملکردی محرک، تقاضا محور و کارآفرین

مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بوئین زهرا به عنوان اولین و تنها دانشگاه تخصصی فنی و مهندسی دولتی استان قزوین میباشد که در شهرستان بوئین زهرا واقع گردیده است. مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بوئین زهرا به عنوان دومین دانشگاه دولتی زیرمجموعه آموزش عالی پس از دانشگاه بین المللی امام خمینی)ره(، با ماموریت یک دانشگاه ماموریت گرای فنی و مهندسی و صنعتی با توجه به سیاست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر وجود یک دانشگاه فنی مهندسی در هر یک از استانهای کشور، در سال 1390 و در یکی از قطب های صنعت و صادرات کشور یعنی استان قزوین، راه اندازی گردید. این دانشگاه با واقع شدن در یک موقعیت جغرافیایی بسیار استراتژیک از لحاظ صنعت و تجارت "تأسیس در یکی از صنعتی ترین استانهای کشور با قرارگیری در سایت جنوبی شهرستان بوئین زهرا که مشتمل بر شهرکهای صنعتی متعدد در اطراف خود همچون شهرک اشتهارد  لیا  آراسنج  البرز  کاوه و ... میباشد، مباورت با سایر استانهای صنعتی کشور همچون همدان، مرکزی، قم و البرز، قرارگیری در نزدیکی و دسترسی آسان به پایتخت کشور، قرارگیری در نزدیکی محورهای ارتباطی جنوب به شمال و شرق به غرب کشور و همچنین قرارگیری در نزدیکی جاده استراتژیک و تاریخی راه ابریشم" سعی بر آن داشته است تا در راستای توسعه رشته های مهندسی و نیازهای فنی و مهندسی استان، منطقه و کشور نقش آفرین و تأثیرگذار بوده و باشد. بر این اساس و به منظور ایفاء هرچه مفیدتر و مؤثرتر نقش خود، دانشگاه برنامه کلان خود را در زمینه توسعه علمی و فناوری کشور بر مبنای اسناد بالادستی، تحقق ایجاد نسل سوم دانشگاه ها یعنی دانشگاه کارآفرین به همراه ایفاء نقش ارباب رجوع مداری و همچنین ایجاد نسلی از متخصصین و کارشناسان کارآمد و متعهد مورد نیاز منطقه و کشور با هدف رفع نیازهای رشته های فنی و مهندسی و صنایع استان، منطقه و کشور قرار داده است. این دانشگاه در سال 1393  با آغاز عملیات عمرانی خود در سایت 20  هکتاری واقع در جنوب شهرستان، عملیات وسیعی در این منطقه را بدون هیچگونه بودجه عمرانی و با بهره گیری از خیرین به انجام رسانید و در سال 1396 بالغ بر 11000 مترمربع ساختمان در حال بهره برداری و همچنین بیش از 10000 مترمربع در حال احداث و نزدیک به بهره برداری دارد. اشاره به این نکته بسیار حائز اهمیت است که از بهمن ماه 1390 با 2 رشته و 48 دانشجو و صفر عضو هیات علمی، این دانشگاه کار خود را آغاز و اینک تنها با گذشت 5 سال این دانشگاه دارای بیش از 45  عضو هیات علمی جوان و پرتلاش دارای مدارک پسا دکتری و دکتری و 16 رشته در مقاطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی در برخی رشته ها و همچنین بیش از 3000 دانشجو میباشد که بیش از 60 درصد این جمعیت از استان تهران و البرز و 30 درصد درون استانی و 10 درصد خارج از استان است. همچنین در این مدت کوتاه در عین نوپا بودن، این دانشگاه با اخذ مجوز، انتشارات رسمی خود را و به نام این دانشگاه راه اندازی کرده است تا از طریق انتشار مجلات و کتب تخصصی، قدمی در راستای رفع نیازهای آموزشی و پژوهشی خود و کشور برداشته باشد.

دانشگاه در برنامه کلان خود هدف را دستیابی به معیارها و شاخص های توسعه دانشگاه ها در سطح ملی و حتی بین المللی همچون جهان اسلام  کیو ای  تایمز  لایدن  وبومتریکس و شانگهای قرار داده است. هم اکنون این دانشگاه پس از مکاتبات شبانه روزی بین المللی، موفق به ایجاد پروفایل ارزیابی رسمی به نام: Buein Zahra Technical Univesity در سامانه های رتبه بندی جهان اسلام و همچنین کیو ای و تایمز گردیده است. بر مبنای اسناد بالادستی و برنامه های دولتی و همچنین در راستای توسعه ارتباطات بین المللی و همچنین بهره مندی و حتی در آینده نزدیک نقش آفرینی در پژوهش های فنی و مهندسی روز دنیا، توجه به بهره گیری از نخبگان تحصیل کرده و فارغ التحصیلان موفق و توانمند ایرانی دانشگاه های برتر و مطرح خارج از کشور به عنوان اعضاء هیأت علمی و همکاران و مشاوران آموزشی و پژوهش، از اهداف و برنامه های این دانشگاه بوده و تا کنون در عمل به آن موفق بوده است.

باشد تا با عنایات و الطاف حق تعالی و همچنین مساعدت مسئولین استانی و کشوری، کمکهای دلسوزانه و بی چشمداشت خیرین فهیم منطقه و همچنین همراهی دانشگاه معین استان )دانشگاه بین المللی امام خمینی )ره((  و تلاش روزافزون کارمندان اجرایی و اعضاء هیأت علمی دانشگاه، این دانشگاه هر روز در راستای تحقق مأموریت های خود و دستیابی به اهداف و چشم انداز تعیین کرده برای خود موفق و پیروز گردد.

تصاویری از محیط مرکز

تور مجازی مرکز